• Ontwerp zonder titel 13

AFGELAST | VenloFietst

meer dan fietsen alleen

zaterdag 25 april 2020

VenloFietst

Vanwege het coronavirus is VenloFietst afgelast.

VenloFietst staat in het teken van gezamenlijk, gezellig en gezond door het gebruik van de fiets te stimuleren. Een dagje onder de pannen: genieten van natuur, landschap, cultuur, historie en wetenswaardigheden.
VenloFietst richt zich met haar tweedaags evenement op 4 zaken:

Het aanzetten tot fietsen en het vaker gebruikmaken van de fiets (woonwerk-verkeer, recreatieve dagjes uit etc.).

Aandacht voor voeding, leefstijl, alternatieve eetgewoonten en de fysieke en mentale gezondheid in zijn algemeenheid.

Mensen uit hun isolement halen door deel te nemen aan VenloFietst onder het motto: Gezamenlijk, Gezellig en Gezond!

Bevordering van slimme mobiliteit voor morgen en de bestrijding van verkeersarmoede.

Het zijn geen tijdritten. Er zit wel een (vrijblijvend) wedstrijdelement in. Zo kan men door het invullen van de vragen die op het wedstrijdformulier staan een fiets winnen. De vragen hebben betrekking op de fietsroute die de deelnemer aflegt. Men mag deelnemen met iedere soort fiets, dus ook e-bikes zolang de fiets maar geschikt is voor de betreffende rit. Start en finish: Op De Kop van De Weerd Venlo.

VenloVerbindt is het motto waaronder er twee dagen vermaak zal plaatsvinden op het fietsplein aan de haven met kraampjes en (interactieve) stands die inspelen op beweging, gezondheid en fietsveiligheid. Voor de innerlijke mens staat een keur aan verrassingen te wachten.

VenloFietst trapt af met 6 speciale fietsroutes verdeeld over twee dagen: de bedrijven teambuilding rit, de familierit, de studenten & scholierenrit, de tourrit voor gevorderden, de rolstoelfiets-en handfietsrit en voor de nog minder validen de scootmobielrit.

Fietszegening! Op zondagmiddag 26 april vindt er op de Kop van de Weerd voor iedereen een fietszegening plaats voor een behouden, gezond en veilig fietsseizoen 2020.

Fiets versieren! Op zondag 26 april 2020 kunnen kinderen hun fiets laten versieren voor Koningsdag daags erna.

Inschrijven kan vanaf 18 november! Voor meer info check de website Website VenloFietst Vanaf 1 januari ontvangen minima en mantelzorgers een fikse korting op hun inschrijftarief met hun nieuwe StadpasVenlo!