• Header oeles

Ut Sambal

zondag 11 februari 2018

Tegelen maakt zich op voor een jubileumfeestje. Waar Vastelaovesgezelschap Dn Oeles 6x11 jaar bestaat, maakt ook Ut Sambal zich op voor een jubileumfeest. Het evenement vindt namelijk voor de elfde keer plaats in t Witte Hoés. Dit bruisende en spectaculaire op zondag 11 februari 2018 heeft dit jaar als thema Sambal on Ice.

Vanaf 19:30 uur zal feestpaviljoen Ut Witte Hoés haar deuren openen om vervolgens diverse spetterende optredens uit de hoed te toveren. Niet de minste artiesten zullen namelijk naar hartje Tegelen afreizen om Ut Sambal on Ice weer te laten uitgroeien tot een spektakelstuk. Er wordt afgetrapt met Net Oet Bed. Deze Venlose band begon in 2014 als coverband van Neet Oet Lottum, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band van zes personen. Niet meer weg te denken op Ut Sambal is Joekskapel Sokkerpaek en daarom zijn ze ook in 2018 van de partij.

Daarna volgt met een spectaculaire lasershow met daarbij zang van Sandor Sturbl en Mary-Jane Young de officiële opening. De Belfeldse Sandor, bekend als Peter Pan van de gelijknamige musical en tijdens die periode gevallen voor Mary-Jane, en zijn vriendin deden dit seizoen mee aan The Voice of Holland en Mary-Jane heeft zelfs het team van Ali B gehaald.

Vervolgens zullen vanuit Venray zullen Bjorn en Mieke naar Tegelen komen om de temperatuur in t Witte Hoés verder op te stoken. Dit duo werd in 2017 met het nummer 1000 Sterre tweede bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) en zal ook dit jaar met Droeëme Mit De Oeëge Oop hoge ogen proberen te gooien tijdens het LVK.

Bij een echt feestje kunnen Fabrizio en Big Benny natuurlijk niet ontbreken. Ut Sambal on Ice is daarom trots dat beide heren aanwezig zullen zijn. Allereerst zal de uit Maastricht afkomstige Fabrizio in actie komen om knalhits zoals Sjiek is miech dat, De Körk en Roetewisser te laten horen. Daarna zal Net Oet Bed voor de tweede maal een set afwerken en dan is Big Benny aan de beurt. Deze Roermondse geweldenaar is al jaren een attractie in Limburg en weet goed een feestje te bouwen.

Daarmee is de koek nog niet op. Voor het duo Sandra en Marco is het een thuiswedstrijd en het is niet voor het eerst dat dit Tegelse-Venlose duo present is op Ut Sambal. Vier Venlose jongens genaamd 2x2 zullen onvervalste Venlose medleys, Duitstalige medleys en hun eigen repertoire brengen. DJ Maximus en Lex Uiting zullen tenslotte als afsluiter de tent voor de laatste keer op de kop zetten. Deze twee heren kennende gaat dat zeker lukken.

Mocht je het inmiddels al warm hebben gekregen en afkoeling nodig hebt dan kun je kaarten voor Ut Sambal on Ice voor 10 Euro per stuk kopen bij Plus Verbeeten op de Heide en bij Bakker Bart in het centrum van Tegelen. Wij willen jullie graag een super avond bezorgen. De entree is vanaf 16 jaar! En dat alles Umdet Tegele ôs leef is Voor meer info raadpleeg de website van Ut Sambal (www.utsambal.nl) of de Facebook-pagina van Ut Sambal.