• Fotocredits Petra Lenssen

Theater in Venlose tuinen

De Maaspoort

wo 30 juni - zo 4 juli

Theater in de zomer in Venlose tuinen

Van woensdag 30 juni t/m zondag 4 juli organiseert De Maaspoort tuintheater ‘Bard in the yard’. Doorgewinterde acteur Wim Bouwens speelt in Venlose tuinen én in de Kasteeltuinen in Arcen een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine. “Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zijn dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl zijn grootste concurrent het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?! Kan ‘ie het nog? ‘Heeft ‘ie het nog?!”

De Maaspoort zoekt enthousiaste mensen in gemeente Venlo die hun tuin ter beschikking willen stellen voor een van de optredens. Tuinen moeten plaats kunnen bieden aan 30 gasten met 1,5 meter afstand tot elkaar. De Maaspoort verzorgt de rest: artiest, techniek, kaartverkoop, stoelen enz. Afgelopen zomer hebben vele Londenaren op deze manier kunnen genieten van een ‘play’ in hun eigen tuin of een tuin in de buurt. Bij wie staat deze zomer een acteur in de tuin?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden onder vermelding van hun naam, adres en een foto van hun tuin via pr@maaspoort.nl. Aanmelden kan tot 10 mei, daarna wordt contact opgenomen met de tuin-eigenaren.