Simon Heijmans

do 15 december '22

Simon Heijmans

“Wist jij dat als je in de buurt bent van een ontploffende atoombom
Net ver genoeg om niet dood te gaan
Maar dichtbij genoeg om het echt mee te maken
Dat er dan zoveel licht is
Dat je dan heel even
Voor een paar seconden
Iemands binnenkant kunt zien
Alle botten
Helemaal hoe iemand in elkaar zit
Zo heb ik jou gezien”

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen.

Pers over De zachte krachtDe Volkskrant ★★★★★ | “Heijmans weet duidelijk hoe hij een verhaal moet vertellen met een maximum aan impact. Dat doet hij hier wederom voortreffelijk.”Trouw ★★★★★ | “Bovenal levert het stuk dat fijne gevoel dat vriendschap ook kan geven.” Theaterkrant | “Prettig alledaagse dialogen, afgewisseld met mooie, poëtische taal. (…) De zachte kracht is een troostende en liefdevolle voorstelling.”Het Parool | De zachte kracht stond in het eindejaarslijstje als Beste voorstelling van 2020.Simon Heijmans (1989) is acteur, schrijver en podcastmaker. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna speelde hij o.a. bij Het Toneel Speelt, MAAStd, Matzer Theaterproducties en in de muziektheaterproductie WarHorse. Op televisie was hij te zien in gastrollen in o.a. Flikken Maastricht, Tessa en De regels van Floor.
Simon is Kompaan van gezelschap Kompagnie Kistemaker en is bij hen te zien in de voorstellingsreeks Missie Márquez. Eerder maakte hij de succesvoorstelling Voor altijd duurt een jaar. De komende jaren is Simon als maker vast verbonden aan Theatergroep Suburbia.
Begin 2019 maakte Simon de podcast De brand in het landhuis voor NPO Radio 1 en NTR. De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan de podcast-hitlijsten en ontving 2019 de BNR Podcast Award.

Pers over eerder werk van Simon:
Theaterkrant.nl over Voor altijd duurt een jaar ★★★★★ | “Simon Heijmans maakt met zijn tweede solovoorstelling Voor Altijd Duurt Een Jaar een voorstelling van een grote schoonheid. Hoogst ritmisch geschreven en met een rake timing uitgevoerd […] Het is dan ook geen verrassing als die metrische slotzinnen een paar tranen doen vloeien. Deze voorstelling is geestig, ontwapenend en met veel talent gespeeld. En man, wat ben ik benieuwd naar de volgende.”

Volkskrant over De brand in het landhuis ★★★★★ |“Simon Heijmans is van huis uit theatermaker en dat is terug te horen in de serie. De spanningsboog is zorgvuldig opgebouwd, hij heeft een fijne vertelstem en schetst mooie beelden.”

Tip van de oud-Programmeur Maarten van Erp: “Los van het feit dat Simon één van de aller-gaafste podcasts heeft gemaakt (De brand in het landhuis), heeft hij nu ook een prachtig theaterprogramma gemaakt. Met niets dan lovende recensies, waaronder 5 sterren in De Volkskrant en Trouw. Een vrolijke melancholische voorstelling over de opkomende eenzaamheid onder jongeren, over verbinding en over vriendschap.”

Meer informatie

Datum en tijden

15 december '22

Van 20:15 tot 23:59

Locatie en contact

  • De Maaspoort Theater & Events
  • Oude Markt 30, 5911 HH Venlo
  • Tel: 077-3207222

Evenement entree

  • € 17,50

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

18 sep - 26 feb
Tentoonstelling

Melle - Schilder van een andere werkelijkheid

van Bommel van Dam

Placeholder for Melle Van bommel van damMelle Van bommel van dam
29 sep - 08 jan
Markt

Kerstshow Leurs

Tuincentrum Leurs

Placeholder for Kerstshow Leurs 2022 007Kerstshow Leurs 2022 007
15 okt - 19 mrt
Tentoonstelling

Mystiek

Ervaar, voel en beleef

Placeholder for Hubertus Goltzius Het Laatste OordeelHubertus Goltzius Het Laatste Oordeel
04 dec - 28 jan
Tentoonstelling

Arcadia

Bas Meeuws & SOM Tales of Perfume

Placeholder for SOM tales of perfumeportrait denoiseSOM tales of perfumeportrait denoise
07
dec
Theater

The Prom

Placeholder for Maaspoort 4616Maaspoort 4616
08
dec
Theater

Oscar en Oma Rozerood

Ksenia Marasanova

Placeholder for Ksenia scaled lbox 1100x600 ffd853Ksenia scaled lbox 1100x600 ffd853