Same Träöte is Leuk!

Maaspoort

zo 09 juni '24

Op zondag 9 juni 2024 is de Maaspoort het decor voor het feestelijke en spetterende jubileumconcert van ‘Same Träöte Is Leuk!’. Met dit project brengt Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo al tien jaar lang muziek naar de Venlose basisscholen en weten honderden kinderen hoe leuk het is om met instrumenten aan de slag te gaan. Het feestelijke spektakel in de Maaspoort is het sluitstuk van weer een succesvol seizoen, waar speciaal voor de gelegenheid ook jeugdorkesten van andere Venlose gezelschappen het podium zullen betreden.

‘Same Träöte Is Leuk!’ is een project waarin kinderen op een leuke manier kennis maken met het bespelen van een muziekinstrument. Door steun van het Oranjefonds is het project als sinds november 2013 een groot succes op verschillende Venlose basisscholen. Enthousiaste leerlingen uit groep 5 en 6 gaan hierbij aan de slag met typische Fanfare-instrumenten, zoals bijvoorbeeld bugel, trompet, saxofoon, trombone of slagwerk. De lessen, instrumenten en concerten worden geheel verzorgd door de Venlose Fanfare in samenwerking met Co!. Er worden muziekstukken geoefend, die de kinderen zelf ook leuk vinden. Zodoende worden op een toegankelijke manier muzieklessen aangeboden en steunt de Fanfare tevens de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden namelijk bewezen slimmer van muziek maken, creatiever en socialer. Maar bovenal is same träöte gewoon hartstikke leuk!

Tijdens de tiende editie van het ‘Same Träöte Is Leuk!’ concert nemen de leerlingen het publieke mee op hun muzikale ontdekkingstocht. Naast het jeugdorkest en de slagwerkgroep van de Venlose Fanfare zijn speciaal voor de gelegenheid ook het jeugdorkest van Fanfare de Echo en Pianissimo, jeugdorkest/opleidingsorkest van Fortissimo aanwezig. En kun je zelf uitproberen hoe leuk het is om een instrument te bespelen. De presentatie is in handen van Toffe Tielke en Linke Lei. Het belooft een vrolijk en feestelijk festival te worden!

Meer info

Datum en tijden

09 juni '24

Van 12:30 tot 17:00

Locatie en contact

  • Maaspoort
  • Oude Markt 30, 5911 HH Venlo
  • Tel: 077-3207222

Evenement entree

  • Gratis

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

07 dec - 30 nov
Kids

Van neanderthaler tot stedeling

Vlieg in het Limburgs Museum met professor B.C. Oud terug in de tijd

Placeholder for AGENDA Van neanderthaler tot stedeling WEB Limburgs MuseumAGENDA Van neanderthaler tot stedeling WEB Limburgs Museum
09 dec - 29 nov
Kids

Feest!

Placeholder for AGENDA Feest WEB Limburgs MuseumAGENDA Feest WEB Limburgs Museum
21
jun
Kids

Peuterbieb in Arcen

Kom ook naar deze superleuke voorleesactiviteit

Placeholder for Peuterbieb ArcenPeuterbieb Arcen
21
jun
Muziek

TrapLab Radio

Placeholder for 20220702 1817 Stereo Stef 00920220702 1817 Stereo Stef 009
21
jun
Muziek

Josh Rouse

Placeholder for DSC 1215 croppedDSC 1215 cropped
22
jun
Theater

Museumnacht

Placeholder for Maaspoort 5622Maaspoort 5622