Lenteconcert Podium Pfanner

zo 24 maart '24

Podium Pfanner verwelkomt op 24 maart om 11.30 uur de sopraan Ria Janssen en het Munttrio bestaande uit Marcel Kuepers (piano), Katrien Heerkens (fluit) en Mariska Rijk (viool/altviool) in MFA De Schans, Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3 te Arcen.

Het programma staat onder andere in het teken van liederen van Franz Schubert. Ria Janssen zingt de liederen waarbij tekeningen van Anton Pieck te zien zullen zijn. Zij zingt ook werken van Barok tot de 20e eeuw in verschillende stijlen en talen, liederen van Clara Wieck, Fauré, Schumann en Mascagni met begeleiding van piano en viool.

Het repertoire van het Munttrio omvat zowel originele werken als bewerkingen van barokmuziek tot laat romantiek. Uitgevoerd worden Triosonate van Carl. Ph. E. Bach, Ballade van Charles Lefèbvre en Deux Interludes van Jacques Ibert.

Ria Janssen studeerde aan het Conservatorium in Maastricht en heeft o.a. met het Limburgs Symfonie Orkest aan verschillende operaproducties meegewerkt alsook aan concerten met koren en muziekkorpsen. Zij is dirigent van een aantal koren, werkt als vakleerkracht muziek en geeft zangworkshops en zang- en pianoles.

Het Munttrio speelt sinds 2010 samen. Alle leden studeerden aan het
conservatorium in Maastricht. Marcel Kuepers volgde de opleiding piano en orgel en is docent in zijn eigen lespraktijk. Tevens is hij actief als dirigent van diverse koren en begeleider van solisten en ensembles. Katrien Heerkens studeerde fluit en ging daarna aan het werk als docent. Mariska Rijk studeerde viool en altviool. Vervolgens werkte zij als docent aan diverse kunstcentra en als concertmeester bij verschillende orkesten.

Meer informatie

Datum en tijden

24 maart '24

Van 11:30 tot 13:00

Locatie en contact

  Evenement entree

  • € 15,00 (incl. koffie/thee)

  Je raakt niet uitgekeken in Venlo

  24
  apr
  Muziek

  Slum Village

  Placeholder for DSC 0113 1 u1ykttDSC 0113 1 u1yktt
  27
  apr
  Muziek

  het (kleine) majesteitsfeest

  Placeholder for AGENDA Het kleine majesteitsfeest WEBAGENDA Het kleine majesteitsfeest WEB
  28
  apr
  Muziek

  Venlona Invites

  Mannenkoor Venlona biedt een podium aan lokale en jonge talenten

  Placeholder for A4 poster invitesA4 poster invites
  02
  mei
  Muziek

  Edward Reekers

  Placeholder for EM1 A0059EM1 A0059
  03
  mei
  Muziek

  40UP

  Placeholder for 40 UP 2840 UP 28
  08
  mei
  Muziek

  Matt Schofield

  Placeholder for Matt Schofield 2Matt Schofield 2