• Koninginnedag

Koningsnacht en -dag

Koningsdag vier je toch gewoon in Venlo?

vrijdag 26 april 2019

Koningsnacht Venlo vrijdag 26 april 2019

Hier vind je een overzicht van de activiteiten met Koningsnacht in Venlo. Activiteit aanmelden? Mail naar info@venlopartners.nl.

Kingsnight Tegelen

Vanaf 20.00 uur is er een gratis en gevarieerd programma met live-muziek in Tegelen. Er is voor ieder wat wils in de verschillende cafés.

Koningsnacht op de Markt

Een knallend feest recht voor het stadhuis, met optredens van o.a. DJ Get a Job, Patrick Valentijn Burmingham en DJ Oclaf. De avond start om 19.00. kost je niks en gaat na het buitenprogramma, gewoon door in de de Venlose kroegen. Leve de Koning!

Grenswerk: Oldschool Gangsters Koningsnacht

Deze 2019 editie staat volledig in het teken om jullie een onvergetelijke Oldschool & Early Rave-ende Koningsnacht te bezorgen! De grondleggers en pioniers van de Rave gaan jullie bestoken met de baslijnen en elektronische klanken die ervoor gezorgd hebben dat Nederland wereldwijd nog steeds gezien wordt als de Koning van de huidige Dance-scene. Kijk voor kaarten op www.grenswerk.nl

Koningsdag Venlo zaterdag 27 april 2019

Hier vind je een overzicht van de activiteiten met Koningsdag in Venlo. Activiteit aanmelden? Mail naar info@venlopartners.nl.

Oranje festiviteiten binnenstad Venlo

Tijdens Koningsdag zullen alle binnenstadsactiviteiten, normaliter deels gespreid over de binnenstad, nu allemaal plaatsvinden rondom het stadhuis en op de Markt. Het wordt één groot, gezellig oranje festijn.De dag begint met versieren van fietsen bij Klup77, waarna er een optocht met versierde fietsenonder muzikale begeleiding van de Joeks-Jagers trekt door de binnenstad die eindigt op de Markt.

Op de Markt heeft het Oranje Circus intussen allerlei activiteiten opgetuigd en springkussensgeplaatst voor de jeugd. Voorheen was dat in het Nolenspark, maar daar kan men niet meerterecht vanwege de tijdelijke winkel die door de 2Brüder geplaatst is. Maar als deze nieuwe opzetslaagt is dat een blijvende en keert het Oranje Circus niet meer terug in het Nolenspark.Om 20:00 is er ruimte gemaakt voor de traditionele taptoe van de Joeks-Jagers. De Joeks-Jagerszijn al druk aan het repeteren voor een spetterende taptoe.Nadat de taptoe Joeks-Jagers is afgelopen zal er nog een muzikaal programma verzorgt worden tijdens de after taptoe.

Koningsmarkt Blerick

Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje. Met op het Lambertusplein de Kinderfantasiemarkt vanaf 7.00 uur en van 10.00 tot 18.00 uur de Koningsmarkt door het centrum van Blerick. Tussen 14.00 uur en 18:00 uur zijn er bovendien diverse optredens op het Antoniusplein.

Let op: vanaf dit jaar zal er géén vuilniswagen meer beschikbaar zijn en wordt iedere verkoper erop gewezen niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. De organisatie zet zo extra in op de duurzame gedachte.

Koningsmarkt & -dag in Tegelen

In Tegelen zijn verschillende activiteiten met Koningsdag zoals een grote braderie, een kindervrijmarkt, straattheater en muziek van o.a. DJ Stevie, Chill Acoustic en de Boerejoekskapel. Van 10.00 tot 18.00 uur is het feest op het Wilhelminaplein en om 11.30 uur de alom bekende Fietsenparade.

Koningsdag Arcen

Ook in Arcen zijn er verschillende activiteiten met Koningsdag. Kinder kunnen zich uitleven op een springkussen er is een fietstocht en een leuke spellenmiddag. De oranje activtiteiten starten om 13.00 uur.

Grenswerk: Nightbirds Kingsday Festival

Nightbirds Kingsday Festival is ook in 2019 weer terug in Grenswerk! Net als vorig jaar is het Grenswerk Café de hele dag geopend en we trekken weer een blik heerlijke bands open. Crowdsurfen = nog altijd toegestaan. Oranje boven! De entree is gratis, dus meer geld om aan bier te besteden. Aanvang 15.00 uur.

Grenswerk: Hits van Hazes

Nadat Martijn Fischer in oktober vorig jaar Grenswerk al eens wist uit te verkopen, is hij nu terug in Venlo Op Koningsdag zal hij savonds in Grenswerk wederom alle hits van Hazes ten gehore komen brengen! Kijk voor kaarten op www.grenswerk.nl