Festival: Aan de Waterkant

wo 03 augustus '22 — zo 07 augustus '22

Hartje zomer, hartje stad genieten van 'Aan de waterkant'. Van 28 juli t/m 31 juli en 3 t/m 7 augustus komt de Venlose binnenstad tot leven. Het evenement is een samenwerking tussen Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events en staat in het teken van muziek, theater, lokaal eten en drinken op een historische plek aan de Maas in Venlo. Na het grote succes van vorig jaar is het de Lage Loswal wederom het decor voor het stadsfestival Aan de Waterkant. Het is de ideale plek, op steenworp afstand, van beide podia en de ideale plek voor een reeks openlucht concerten- en voorstellingen. De eerste acts die de podia aankondigen zijn MEAU, Karsu, Guido Weijers en Airwalk Outdoor Trance Festival!

Bekijk hier het programma en koop je tickets!

Datum

03 augustus '22 t/m 07 augustus '22

Locatie en contact

  • Lage Loswal
  • Maaskade 23, 5911 EW Venlo

Donderdag 28 juli | Minsekinder + Sef Derkx & Jos Deenen

Aan de Ven­lon­aar hoeven ze waarschi­jn­lijk niet meer voorgesteld te worden: Min­sekinder! Ze hebben al meer dan 10 albums uit­ge­bracht met hits als Dans Mari­et­je, Vraog mien hert en Oet ut zuu­je. Een mix van sal­sa, reg­gae, musi­ca ranchera, bal­lades en rock-’n‑roll. Eigen­lijk weet iedereen wat er gaat gebeuren. Het is vanaf min­u­ut één feest en nie­mand staat stil tot de laat­ste noot is gespeeld. Ven­lose gezel­ligheid op z’n best!


Vrijdag 29 juli MEAU

Ned­er­land­stal­ige indie pop; een vleug­je synths, warme sounds, dromerige koort­jes, & eerlijke tek­sten. MEAU, het solo­pro­ject van de zan­geres, song­writer en pro­duc­er Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure lied­jes over dagelijkse onder­w­er­pen als de liefde, per­soon­lijke ontwik­kel­ing en een­za­amheid.


Zaterdag 30 juli Bamboo Outdoor

Op zaterdag 30 juli is BAM­BOOBACK! Ze gaan langs de Maas weer een te gekke ​‘fis­sa’ zetten! Op het podi­um staan DJ& hit­pro­duc­er Yung Felix, Dj TariQ, dansers en more to be announced. Alleen maar de beste R&B, Afrobeats, Hip-Hop, Latin en Dance­hall. Met deze line-up en alle mooie mensen wordt het een zwoele zomer­avond! Be there and bring good vibes!


Zondag 31 juli Pim & Pom

Wie kent ze niet?! Pim de ondeu­gende en Pom de wijze kat, de twee vrien­den zijn onaf­schei­delijk. Samen met hun buurkind beleven ze een muzikaal, inter­ac­tief en leerza­am avon­tu­ur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuws­gierig en gaat samen met het pub­liek op onder­zoek uit.


Zondag 31 juli Karsu

Zan­geres en pianiste Kar­su heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig lan­den over de hele wereld opge­tre­den, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Fes­ti­val.


Donderdag 4 augustus Guido Weijers

Met zijn nieuwe stand-up show gaat cabareti­er Gui­do Wei­jers deze zomer naar de buiten podia. Hij deelt bizarre gedacht­en, bek­ijkt de wereld op zijn posi­tieve manier en laat zichzelf zien in de meest hilar­ische vorm. Deze keer niet in het the­ater, maar tij­dens een zwoele zomer­avond met gegaran­deerd veel humor!


Vrijdag 5 augustus F.E.E.S.T.

Aan de waterkant pre­sen­teert F.E.E.S.T. Dé gezel­lig­ste feestavond deze zomer! Met een mix van de beste feestar­ti­esten ga je terug naar de 90’s met It All Start­ed In The Nineties, zing je mee met de hit­jes van Pas­cal Redek­er, bouw je een feestje met Erwin en als klap op de vuurpi­jl ga je après-skiën met Otto Wun­der­bar. De avond wordt verder inge­vuld met Feest DJ Joost en Sanjo.


Zondag 6 augustus Airwalk Outdoor Trance Festival

Air­walk­ers en alle trance fans opgelet! Deze zomer vin­dt de allereer­ste edi­tie van Air­walk Out­door Trance Fes­ti­val plaats! Geni­et in de zomer­zon en de beste zon­son­der­gang van Ven­lo van de beste trance tunes.


Zondag 7 augustus De Beuzelband

Een echte Rock Live Band voor kids hoe vet is dat zeg! Ben­nie van Gis­ter, bek­end van het youtubekanaal Beuzel­time, heeft een echte Beuzel­band verza­meld. Lekker rock­en met gitaren, bas, drums en zang. Hij neemt de kinderen mee op een reis door rock & roll land. Sprin­gen, zin­gen, lachen, stage­di­v­en en een heuse air gui­tar wed­stri­jd. Dat is gegaran­deerd een feest!


Zondag 7 augustus Top2000 Summer Edition

Voor velen de mooiste muziek­li­jst van het jaar. Bove­naan het lijst­je vind je alti­jd de bek­ende namen zoals Queen, Eagles, Metal­li­ca en Gold­en Ear­ring. Maar er staan uit­er­aard nog hon­der­den andere fan­tastis­che namen tussen. Met komende decem­ber twee uitverkochte shows in Grenswerk gaat de Top2000 nu naar de buiten­lucht.


Je raakt niet uitgekeken in Venlo

18 mrt - 02 jul
Tentoonstelling

Tentoonstelling: Femina Ludens

Placeholder for Still uit Saw Mill Gdansk Kitty MariaStill uit Saw Mill Gdansk Kitty Maria
30
mrt
Theater

Chitty Chitty Bang Bang Musical

Placeholder for Maaspoort 4786Maaspoort 4786
31
mrt
Theater

Chitty Chitty Bang Bang Musical

Placeholder for Maaspoort 4789Maaspoort 4789
31
mrt
Muziek

Def Americans

Placeholder for 20180512 Victorie Def Americans 3720180512 Victorie Def Americans 37
01
apr
Muziek

Festina Lente Feest

Placeholder for LenteLente
01
apr
Theater

Chitty Chitty Bang Bang Musical

Placeholder for Maaspoort 4788Maaspoort 4788