• Header oeles

Fakkeloptocht, muts afzetten en aftreden Oeles Trio's

dinsdag 13 februari 2018

In het kader van de Samewerkende Tegelse Vasteloavesgezelsjappe (STV) wordt ieder jaar gezamenlijk de Vastelaovend geopend op 11 november. We willen deze samenwerking nog meer naar buiten laten treden en zullen daarom dit jaar voor het eerst ook samen de Vastelaovend sluiten.

Dit wil Vastelaovesgezlesjap Dn Oeles doen door op vastelaovesdinsdag 13 februari 2018 samen met de zusterverenigingen De Boereraod, De Kaetelaers en De Beerpiep gelijktijdig de muts af te zetten. Na de fakkeloptocht (start om 19.00 uur vanaf café De Aaj Mert) in het centrum van Tegelen - Sint Martinusstraat, Hoogstraat, Engerstraat, Grotestraat en het Smidseplein -, georganiseerd door de jeugdcommissie van Dn Oeles en Oeles Toekoms, zal eerst door de jeugdgangmakers van Tegelen het maskeradevuur worden aangestoken. Na een door een kind voorgelezen gedicht zal het gezamenlijk muts afzetten van de vier STV-verenigingen plaatsvinden op het Smidseplein. Hierbij is de Tegelse bevolking van harte uitgenodigd.

Vervolgens zal iedere vereniging zijn eigen weg gaan om de Vastelaovend in eigen kring af te sluiten. Voor Dn Oeles betekent dit dat het gezelschap naar Grand Café Het Witte Huis vertrekt en vanaf 20.45 uur is iedereen uit Tegelen welkom is om het aftreden van het jeugdtrio en het jubileumtrio bij te wonen. Later op de avond zal Oeles-vors Gé Cornet het motto voor 2019 onthullen. Rond middernacht is het officiële programma afgelopen en is de Tegelse Vastelaovend in het jubileumjaar ook echt gedaan voor Dn Oeles. Meer informatie over het programma is binnenkort te lezen op de website en de Oeleskrant.