• Placeholder for Fontys III 046 1Fontys III 046 1

10 redenen om te studeren in Venlo

Studeren in Venlo? Jazeker! In ons mooie Venlo kun je studeren bij de HAS Hogeschool, Fontys Venlo University of Applied Sciences en Maastricht University Campus Venlo. Kies je voor Gezondheid, Business, Logistiek, Engineering, Economie, Techniek of ICT? Venlo heeft het allemaal!

Als je gaat studeren is het mooi meegenomen als je dit in een leuke stad doet. En Venlo is zo’n stad! Zo hebben wij een bruisende binnenstad waar veel leuke dingen te doen zijn. Maar niet alleen in de binnenstad, in de hele gemeente valt wel iets te beleven. Wij zetten voor jou op een rijtje waarom je echt moet studeren in Venlo!

1. Leuke uitgaansgelegenheden

Vrijmibo? Yes! Venlo heeft ontzettend leuke en gezellige uitgaansgelegenheden en terrassen. Met je vrienden een drankje (of twee) doen bij Café de Galerie, Café de Locomotief of John Doe is toch zeker wel de moeite waard. Doordat Venlo een kleinere stad is, heerst er een echt ons-kent-ons-gevoel in de binnenstad. Wedden dat ze je bij jouw favoriete kroeg binnen de kortste keren bij je naam kennen?

2. Lekker eten

Ze zeggen wel eens dat echte liefde door de maag gaat. In Venlo is er geen gebrek aan liefde! Ontbijt, lunch en diner, de keuze is reuze. Vegan, gezond, een vette hap of juist lekker op chique. In Venlo kan het allemaal!

3. Limburgse gezelligheid

De Limburgse gezelligheid kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een biertje kan niet zonder bitterbal, dat wijntje niet zonder kaas en een avondje uit loopt steevast anders dan je je dat had voorgesteld. Iedereen is welkom en zal zich ook zo voelen! Dus, eet jij een ‘stökske flaai’ met ons mee?

4. Leuk winkelen

We hebben in Venlo een ruim aanbod aan winkels. Kleding, schoenen, beauty of interieur, voor ieder is er wel wat leuks! Je kunt helemaal los bij Primark en H&M, maar in de Festina Lente Straatjes vind je ook hele leuke en unieke winkels en boetiekjes zoals Helemaal JIJ!

5. Mooie parken

Balans is belangrijk! We hebben in Venlo ook mooie parkjes waar je even tot rust kan komen. Zo hebben we het Juliana- én het Wilhelminapark waar je lekker kunt wandelen, sporten of picknicken met vrienden. Houd jij meer van water? Dan heb je geluk! Aan de Maashaven en de Lage Loswal kun je heel gezellig chillen met vrienden.

6. Je zult je niet vervelen!

Venlo is veel groter dan alleen de binnenstad, er is in de omgeving genoeg te doen! Zo hebben we Taurus World of Adventure, Maashof, Missiemuseum Steyl en nog vele andere dingen. Daarnaast zijn er ook vele evenementen die te bezoeken zijn in en rondom Venlo. Bekijk eens onze vakantietips en onze agenda met komende activiteiten!

7. Goed bereikbaar

Nederland is een fietsland! Hier in Venlo zul je dan ook erg veel fietsers tegenkomen. Ben je niet zo van het fietsen? De stad is ook goed bereikbaar met de trein en bus, ideaal dus! Daarnaast is de stad niet megagroot dus is alles binnen de stad op minimale loopafstand.

8. Actieve studentenverenigingen

In Venlo zijn verschillende studentenverenigingen te vinden. Zo is er S.A. Da Vinci, hier mogen alle studenten van alle opleidingen en scholen lid van worden. Ze zorgen voor leuke feesten, netwerkevents en teambuildingactiviteiten (zonder ontgroening!). Daarnaast hebben we S.V. Verde voor studenten van de HAS. Voor studenten van Maastricht University – Campus Venlo is er I.S.A. Umami en BEET. Tenslotte is voor Fontys International Marketing is de studentenvereniging IMagine Fontys.

9. Studentensport

In Venlo kun je op allerlei verschillende manier aan je beweging komen. Ga voetballen bij de Venlose Boys, doe mee aan de Venloop, spring in de boot bij Roeivereniging WSV, laat je afbeulen tijdens het bootcamp bij La Vita Sana, pak die hockeystick op bij Hockey Club Delta Venlo, werk aan je dans-skills bij Urban Dance Studio of sla een balletje bij tennisclub TC Venlo.

Daarnaast zijn er ook meerdere sportscholen zoals Basic Fit, Anytime Fitness en Bodystyle Healthcentre.

10. Bouwen aan je CV

Je bent in je studententijd natuurlijk continu bezig met het opbouwen van je CV. Ook in Venlo zijn daar veel mogelijkheden voor. Wist je dat er in Venlo ontzettend veel vrijwilligers actief zijn? Een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen, aansluiting te vinden bij de stad én op een laagdrempelige manier bij te leren?