tw
×

Fout

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Venlose Beachsportdagen

Venlose Beachsportdagen Datum: 27 juni
Inschrijven en meer informatie www.venlosebeachsportdagen.nl Van 27 juni tm 11 juli wordt voor het 17e jaar op rij de Venlose Beachsport dagen georganiseerd op Sportpark Vrijenbroek. Lees op www.venlosebeachsportdagen.nl alles over het programma, de sporten, de fun en schrijf je in.

Gat in de Markt

Gat in de Markt Datum: 14 juli
14-21-28 juli- 4-11 augustus Entree GratisHet is weer zover, de maandagen hoeven niet meer saai te zijn vanaf 14 juli.Live muziek op de Oude Markt zorgt ervoor dat je de week goed begint.

Dutch Street Cup Voetbaltoernooi

Dutch Street Cup Voetbaltoernooi Datum: 19 juli
De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of  vrijwilliger bij een sportvereniging. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. Nu

Blierock

Blierock Datum: 20 juli
BlïerOck festival staat voor een zomers pleinfestival met 'n gemêleerd muzikaal en theatraal aanbod. De 7e editie van het festival is gericht op mensen die een gezellig zomers pleinfeest willen vieren. Met een zeer gevarieerd programma voor groot en klein. Een drankje en hapje is ook verkrijgbaar! Deze editie van BlïerOck kent een groot aandeel aan locale en regionale artiesten. Blues, Blues-Rock, swing, jive, Deep Purple tribute, singer-songwriters en …. op het terrein zal gedurende het fe

RT @amgbeurskens: Zojuist Actieprogramma Logistiek gepresenteerd:"Smart Logistics Centre Venlo".Ondernemers zijn hier drijvende kracht! htt…
RT @VieCuri: RT @L1nws: Nieuwbouw VieCuri Venlo bereikt hoogste punt http://t.co/dZIy0INe14