twtripadvisor
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

VenloSpelen

VenloSpelen Datum: 10 oktober
Entree €8,- per dag
Voor meer informatie en aanmelden www.venlospelen.nl
 
 
 
 
 
Doe mee aan de VenloSpe

Kermis Venlo

 Kermis Venlo Datum: 16 oktober
Het is de organisatie wederom gelukt om een aantal nieuwe attracties te krijgen naar de centrum kermis Venlo 2015, van 16 t/m 25 oktober.
 
 
&n

Oktoberfest Arcen

Oktoberfest Arcen Datum: 23 oktober
Kaartverkoop en info www.okotberfestarcen.nl
 
 
 
 
Ook dit jaar hebben we zijn we er weer in geslaagd om een “super tol

Bridge tot Bridge Run

Bridge tot Bridge Run Datum: 25 oktober
Voor meer informatie en inschrijven www.bridgetobridgerun.orionvenlo.nl
 
 
 
 
De Gebroeders van de Laar Bridge to Bridge R

halloween button
RT @gemeentevenlo: 8500 personen krijgen deze week een enquête over gemeente Venlo in de bus. Hou je brievenbus in de gaten! http://t.co/rE