tw
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Stoffenmarkt

Stoffenmarkt Datum: 08 maart
entree gratis

Stoffen in alle kleuren, maten en materialen liggen op 8 maart voor je klaar op het Mgr. Nolensplein. Van 10.00 uur tot 16.00 uur bent u van hart

Venloop

Venloop Datum: 22 maart
Voor meer informatie en inschrijven www.venloop.nl


  
 
 
Het evenement waar heel Venlo al maanden vantevoren voor traint, de Weir M

RT @antoin_scholten: Selfie-stip voor Venlose stadhuis http://t.co/5WssJF93Oq
Zalando verstuurt 1 miljoen pakjes per maand vanuit Mönchengladbach. Het nieuwe Venlose DC wordt 'n tikkeltje groter http://t.co/q2nlvCRgA9