tw
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Palmhöltjes Optoch Venlo en Blerick

Palmhöltjes Optoch Venlo en Blerick Datum: 29 maart
Zondag 29 maart worden in Venlo en Blerick weer de traditionele Palmhöltjesoptochten gelopen!
 
 
 
Behalve een mooie traditie is de voorbereidin

Historisch Paasweekend in Kasteeltuinen Arcen

Historisch Paasweekend in Kasteeltuinen Arcen Datum: 04 april
Middeleeuws evenement ‘Hertogdom Gelre Herleeft’
Entree zie www.kasteeltuinen.nl
 
Vikingen vallen Kasteeltuinen Arcen binnen
4-5-6- april Histo

Zondag 29 maart: Palmhöltjesoptocht Om 12.00 uur vertrekken de kinderen met hun versierde palmhöltjes voor hun optocht door de binnenstad.
RT @RuudMansveld: Indrukwekkend afscheid genomen van Harrie Heijnen adoicoon in Venlo.