twtripadvisor
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Openingsweekend Buitenbad Groot Venlo

Openingsweekend Buitenbad Groot Venlo Datum: 29 april
Entree Gratis
 
 
 
 
 
 
Vanaf vrijdag 29 april wordt een groot feest bij de opening van het Buitenbad

Aspergemarkt

Aspergemarkt Datum: 05 mei
Gratis Entree
 
 
 
 
 
 
Vanaf 1981 wordt er in Arcen de tradiotionele Aspergemarkt georganiseerd. Een

Kermis Tegelen

Kermis Tegelen Datum: 07 mei
Entree Gratis
Meer info www.kermisinvenlo.nl
 
 
 
 
 
Het Wilhelminaplein, de Grotestraat en Plein 1817 is we

Ruis Festival

Ruis Festival Datum: 13 mei
Hét electronic wildlife festival op Venlo Greenpark. Houd de website www.ruisfestival.nl in de gaten voor meer info, line-up en nieuws.

Parkeergarage Maaswaard geopend https://t.co/YxVhpyYQoe
Parkeergarage Maaswaard (stadskantoor) open, plek voor 450 auto’s. Vanaf morgen een gratis treintje naar binnenstad! https://t.co/FvgTiFyCON