tw
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

D’n Optoch van `t Ven

D’n Optoch van `t Ven Datum: 01 februari
Entree Gratis
Meer informatie www.moeraskwaakers.nl
D’n optoch van ‘t Ven, deze intösse zier bekinde kleurige "Optoch van ‘t Ven” trek deze middaag do

Prônke

Prônke Datum: 07 februari
Trek je mooiste vastelaoves-pakje aan en kom Prônke op de Klaastraat. Vanaf 15.00 uur trekt de stoet door de straat en komen de mooiste creaties en creatieve uitspatting

Benders Bizóndere Boètezitting

Benders Bizóndere Boètezitting Datum: 07 februari
Gratis Entree
Meer informatie www.detorvers.nl
Vastelaovesgezelschap de Törvers organiseren al een aantal jaar de Benders Bizóndere Bo