twtripadvisor
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Kermis Venlo

Kermis Venlo Datum: 14 oktober
In het centrum van Venlo vind je een breed scala aan leuke en spannende attracties, geschikt voor jong en oud!

Oktoberfeesten

Oktoberfeesten Datum: 21 oktober
In de festwiese naast de Hertog Jan Proeverij in Arcen vindt het grootste Oktoberfeest van de regio plaats met goede muziek, drank en spijs!
www.oktoberfestarcen.nl

Bridge to Bridge Run

Bridge to Bridge Run Datum: 23 oktober
Bijna 1.000 deelnemers deden in 2015 mee aan deze hardloopwedstrijd met dé twee belangrijkste brugverbindingen in de gemeente Venlo als symbool. Doe je dit jaar ook mee?

Elf van Elf

Elf van Elf Datum: 11 november
www.jocus.nl

Groëts Inscheete mit ein vol muzikaal programma op en veur 't Venlose stadhoés. Begin de vastelaovend good mit ein sfeervol programma op de Mer

halloween2016 button
Wil jij als ambitieuze ondernemer een @DecoretteNL starten in #venlo? Kom naar het Franchise-event op 8 november: https://t.co/wVFHzwXSMf
RT @Staekelboks: Vanavond inspiratiesessie Social Media voor ondernemers bij Venlo Partners. 18.00 uur. Interesse? Even bij ons melden a.u.…