tw
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

CONTOUR run op Velden

CONTOUR run op Velden Datum: 30 november
Locatie: centrum Velden
Loop de CONTOUR run op Velden mee en gebruik deze leuke wedstrijd door het hartje van Velden als training voor de Venloop.


S

Venlo On Ice

Venlo On Ice Datum: 12 december
Locatie: Oude Markt Venlo

Ouderwets schaatsplezier voor jong en oud vindt u op de Oude Markt in Venlo


Voor de 12e keer zal Stichting Venlo on

Kerstmarkt Velden

Kerstmarkt Velden Datum: 14 december
Locatie: Centrum Velden

Op zonder 14 december klinken de kerstliedjes weer tot ver in Velden en kun je gezellig tussen de marktkramen door slenteren.
Van

Kerst-Sfeer-Markt Blerick

Kerst-Sfeer-Markt Blerick Datum: 14 december
Locatie: centrum Blerick

Ook Blerick staat weer in het teken van kerstmis op zondag 14 december


Het centrum van Blerick wordt geheel onderge

Morgen Wintersfeermarkt in Belfeld. http://t.co/OXNXbPNLqd
Dhr. Hak over het belang van binden, boeien en behouden van talenten voor Venlo en deze regio. http://t.co/jufFFw9z0T