tw
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Tegelse Sjtraot Fiëste

Tegelse Sjtraot Fiëste Datum: 26 juli
Zin in een feestje? Dan moet je op 26 en 27 juli in Tegelen zijn! Kost niks, maar ouderwets gezellig!

Mont Martre Festival

Mont Martre Festival Datum: 09 augustus
Dit festival brengt kunst van diverse soorten kunstenaars naar het publiek tijdens een heuse kunstmarkt. U vindt hier zowel de betere amateurs als professionele kunstenaars die hier hun laatste kunstwerken laten zien.Op het Mont Martre Festival ziet u hoe enkele kunstenaars met een nieuw werk bezig zijn, terwijl u ook een praatje met de kunstenaars kunt maken.Ieder jaar is het weer een genoegen om Mont Martre Festival weer mee te maken. De organisatie draagt er altijd zorg een mooi kunstpalet op

Zomerparkfeest

Zomerparkfeest Datum: 14 augustus
Gratis EntreeMeer informatie op www.zomerparkfeest.nlVoor vier dagen wordt het Venlose Julianapark omgetoverd tot een festivalterrein met 5 podia. Met een programma vol muziek, dans, theater, dnas, film, literatuur, wetenschap en beeldende kunst.

Holland Koi Show

Holland Koi Show Datum: 16 augustus
Voor meer informatie en kaartverkoop www.kasteeltuinen.nlDit jaar vindt voor de 21e keer het grootste Koi evenement ter wereld plaats. En wel in Arcen. Liefhebbers van Koi en Japanse Cultuur kunnen weer hun hart ophalen in de kasteeltuinen. met oa. aquarium shows, bonsai shows en een Koi University.

RT @Krag_Nu: Je komt ogen tekort bij het oplossen van dit labyrint van Venlo: 'Stairways to Venlo' http://t.co/DBWo4Uy9Vj
@BibisBeauty wann kommst du wieder nach Venlo?