twtripadvisor
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Spijs Foodfestival

Spijs Foodfestival Datum: 04 juni
Entree Gratis
Meer informatie: www.festival-spijs.nl
 
 
 
 
Andere naam, dezelfde ongedwongen sfeer, uitgelaten en geze

Avondvierdaagse Venlo

Avondvierdaagse Venlo Datum: 07 juni
Inschrijven via www.venloop.nl
 
 
 
 
 
 
De Avondvierdaagse Venlo is een wandelevenement waarbij deelne

Night Ride Venlo

Night Ride Venlo Datum: 11 juni
Een nieuw, snel en creatief evenement van start.
 
 
 
 
 
Een evenement dat technologie, sportiviteit en spektak

Bondschutterfeest + optocht

Bondschutterfeest + optocht Datum: 12 juni
Eens in de zoveel tijd komen ze, allemaal tegelijk naar de binnenstad van Venlo en trekken ze door de straten. Komt dat zien.... 12.30 uur Ontvangst van alle koningsparen

Prachtig! Goedemorgen en tot straks in #venlo https://t.co/iXvTm7r489
Heel veel succes aan alle kanjers van @VenloStormt! Let’s go! #venlo #grrrr