twtripadvisor
Op woensdagmiddag 31 oktober 2012 ontving de gemeente Venlo de titel Fairtrade Gemeente. Venlo is de 25e gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente in de wacht sleept. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap Fairtrade belangrijk vindt en zich daar enorm voor inzet.

Sinds 2009 werken tal van mensen en organisaties in Venlo samen om te stimuleren dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt. Met succes, want door een campagne van drie jaar voldoet Venlo aan de zes campagnecriteria van Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan Fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel.

In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal Fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van Fairliefd vindt u meer over de Venlose ambities.

Zomerparkfeest

Zomerparkfeest Datum: 25 augustus
Gratis Entree
Meer informatie op www.zomerparkfeest.nl
 
 
 
 
 
 
Voor vier dagen wordt het Venlose

Schinkemerret

Schinkemerret Datum: 31 augustus
Entree Gratis
Het is weer tijd voor de traditionele Schinkemerret in hartje binnenstad. 2 dagen lekker slenteren langs de vele kraampjes en gezelligheid.

Night Before

Night Before Datum: 02 september
Entree Gratis
 
 
 
 
 
 
Ouderwets rocken in Tegelen. The night before het Bluesrock Festival. Op dit m

Viva Classic Live

Viva Classic Live Datum: 09 september
In een prachtige ambiance kun je onder andere op de Markt voor het stadhuis genieten van klassieke muziek. Tijdens het openlucht concert nemen Sef Thissen en zijn orkest

RT @Klaasstraat: Volgende week woensdag (31-08) en donderdag (01-09) is het weer tijd voor de jaarlijkse Schinkemerret in Venlo.... https:/…
RT @Staekelboks: Ruim 900 studenten van @FontysVenlo in de binnenstad. Aantal studenten weer toegenomen. #intro @venloverwelkomt https://t.…